Projekt Daruj čas: Miss Natálie peče cukroví v domovech pro seniory

Říká tomu „Vánoční pečení s MISSKOU,“ navštěvuje domovy pro seniory, peče cukroví, zpívá vánoční písně a naslouchá seniorům. Charitativní projekt do kterého se má možnost zapojit i široká veřejnost, a to nejen přímo svou přítomností v domovech, je příležitostí, kdy může pomoci skutečně kdokoliv.

Natálie Kovářová a vítězka titulu MISS SYMPATIE 2022 si minulý rok založila vlastní charitativní projekt ‘‘DARUJ ČAS‘‘. Vloni v rámci tohoto projektu přes vánoční období navštívila domovy pro seniory a s klienty pekla cukroví a zpívala koledy. Tento rok nastává zase čas Vánoc a s tím i spojené další návštěvy. „Minulý rok před Vánoci jsem se zamyslela nad tím, jak bych svůj čas mohla strávit efektivně a zároveň tak udělat radost někomu svou přítomností. Napadlo mě právě pečení a společně strávený čas se seniory, na které se velmi často zapomíná,“ uvedla Natálie, „z každé návštěvy jsem odjížděla dojatá a naplněná pozitivní energií.

Image title

Nyní ve své činnosti pokračuje a rozšiřuje se o tým dobrovolníků a sponzorů, kteří poskytnou suroviny.

Image title

A jak se může zapojit i široká veřejnost?

Pokud máte například pekárnu, cukrárnu nebo vytváříte těsta na cukroví přímo u vás doma, tak určitě můžete projekt podpořit samotným těstem. Dále jsou vítány i určité suroviny pro zdobení – marmelády, čokolády, kokos, kakao, barevné zdobení nebo také papírové krabičky.

Image title

IG: instagram.com/nataliekovarova8/
IG: instagram.com/daruj_cas/

Zdroj textu a fotografií: Natálie Kovářová, Miss České republiky