Talenty mladých kadeřníků v soutěži Junior 2024

Na kadeřnické soutěži Junior 2024 se představily budoucí trendy účesů. Mladí kadeřníci prokázali mimořádnou kreativitu a talent. Nikola Vondrová získala ocenění za futuristický účes, akce zahrnovala i slet krásných čarodějnic.

'Jaké účesy se budou nosit v budoucnosti?' Odpověď na tuto otázku zkoumali budoucí kadeřníci během 23. ročníku kadeřnické soutěže Junior 2024, kterou hostila Střední odborná škola Litvínov-Hamr. Tato událost se konala dne 3. dubna 2024 a ukázala mimořádnou kreativitu a talent mladých kadeřníků.

Sedm škol z celého regionu vyslalo své zástupce do soutěže. Všichni účastníci předvedli špičkové dovednosti a originální nápady, což nijak neulehčilo rozhodování porotě. Ale jedna účastnice se přesto vyčlenila z houfu - její jméno je Nikola Vondrová, zástupkyně Středního odborného učiliště Hluboš. Její futuristický účes zaujal laickou porotu nejvíce.

Ovšem odborníci na kadeřnictví dali své preference na jiné místo. Dílo Melisy Korejsové ze SOŠ Litvínov-Hamr bylo vyhodnoceno jako nejlepší odbornou porotou. Speciální ocenění si také připsala Nikola Vondrová, která získala cenu od Honorary Award předanou Janou Burdovou, významnou osobností kadeřnické scény.

Jako součást soutěžní akce se konal také Slet krásných čarodějnic - soutěž v oboru krejčí. Zde soutěžící ze šesti škol představili své skvěle navržené modely východních třech kategorií: Kosmetický set, Plážový model, a Cesta kolem světa. SOŠ Litvínov-Hamr zvítězila v kategorii Kosmetický set, nejlepší Plážový model představila Střední škola obchodu a služeb Teplice a kategorii Cesta kolem světa ovládla Střední škola gastronomie a služeb Liberec. Střední škola obchodu a služeb Teplice a Střední škola gastronomie a služeb Liberec si odnesly Cena Nadi Moravcové.

Akce se letos zúčastnil hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller, jenž nad soutěží převzal záštitu. Při skvělých účesech a modelových dresscodech to byla skutečně inspirující a vzrušující příležitost na objevování budoucích trendů v oboru kadeřnictví.