V rámci globálního rebrandingu značka SsangYong na českém trhu přidává ke svému názvu dodatek „by KGM“. Vysvětluje tak dvojí označení značky na různých trzích

Jihokorejská značka SsangYong je známá jako specialista na vozy SUV s atraktivním poměrem cena/hodnota a s vynikající technologií pohonu všech kol. Na našem trhu nabízí SUV mnoha velikostí, od těch kompaktních až po velká SUV překvapující svým prostorem, ale také užitkové pick-upy s bohatou škálou variabilní výbavy.

V druhé polovině roku 2022 vstoupil do společnosti SsangYong Motor Company nový investor a má s automobilkou veliké plány. Vyvíjí nové modely, pohony a pracuje na nové elektrické platformě. Zároveň chystá výraznější expanzi na zahraničních trzích. V březnu 2023 došlo k přejmenování názvu výrobce SsangYong Motor Company na KG Mobility.

Automobilka KG Mobility vyrábí jihokorejské vozy značky SsangYong respektive KGM (jedná se o dvojí označení totožných vozů, které je závislé na trhu, na kterém se prodávají)
. V rámci globálního rebrandingu tak i SsangYong v ČR přidává ke svému primárnímu názvu dodatek „by KGM“ a propojuje oba rostoucí brandy.

Více zde: https://www.ssangyong.cz/