2001 – Cheb: Na investice půjde příští rok nejméně 175 milionů korun (TV Západ)

Zhruba 175 milionů korun chce v příštím roce chebská radnice vyčlenit v rozpočtu města na nejrůznější investiční akce. Seznam konkrétních bodů rozvojového programu města byl již projednán v příslušných odborných komisích a finančním výboru. Jeho definitivní podobu ale ještě musí schválit chebští zastupitelé.

"Komise výstavby a rozvoje (seznam – pozn. redakce) doporučila. Měla jednu připomínku ve smyslu toho, že pokud nebudou tyto projekty naplněny, tak by měly být připraveny záložní projekty, protože by byla škoda ty peníze neutratit," přiblížil starosta Chebu Václav Jakl. 

Řada projektů rozvojového programu, který má tři hlavní priority - podporu místní ekonomiky, cestovního ruchu a bydlení – je již rozpracována z letošního i dřívějších roků, a to například vypracováním studie či projektové dokumentace, a v roce příštím by se tedy měly dočkat vlastní realizace. 

Na finanční zajištění programu rozvoje je proto v návrhu rozpočtu města počítáno s již zmíněnými přibližně 175 miliony korun. 

"Pak jsou tam další peníze, které samozřejmě půjdou z dalších zdrojů," doplnil Jakl.

Nejvíce peněz, a to zhruba 40 milionů, by v příštím roce mělo směřovat do výstavby chebského Průmyslového parku. S částkou jen o málo menší, konkrétně 35 miliony se pak počítá na realizaci první etapy zastřešení zimního stadionu. 

Objemově nejvíce peněz, a to asi 75 milionů korun, se v příštím roce dočká kapitola bydlení. V rámci jeho podpory se počítá například s kompletní rekonstrukcí Blanické ulice v Hájích, opravou ulice Koželužská, jejíž součástí bude přestavba objektu bývalého internátu na byty, či s vypracováním projektové dokumentace a zahájení výstavby bytového domu v bývalém Technických služeb v ulici K nemocnici.