2001 – Cheb: O vítězi turnaje Chebská kopačka rozhodovaly penalty (TV Západ)

Sedmého prosince se v hale Lokomotivy uskutečnil již třetí ročník turnaje žáků základních škol v sálové kopané nazvaný Chebská kopačka, jehož organizátorem bylo místní občanské sdružení Prev - Centrum.

Turnaj si postupně získává značnou popularitu, o čemž nejlépe svědčí neustále narůstající počet zúčastněných týmů. Na letošním ročníku se kromě reprezentantů všech šesti chebských základních škol, objevila také družstva místního gymnázia a Svobodné školy. 

"Tady ten turnaj děláme ve spolupráci v Městským úřadem, TJ Lokomotivou Cheb už potřetí v krátkodobé historii. Děláme to v rámci volnočasových aktivit v rámci dlouhodobější prevence i v rámci Prev – Centra. Já si myslím, že úroveň turnaje byla docela dobrá, vzhledem k tomu, že se zúčastnili kluci, který závodně jinak fotbal nehrají," popsal Lukáš Krema z Prev – Centra. 

Třetí místo si v zápase poražených semifinalistů nakonec vybojoval tým chebské "pětky", který díky gólu vstřelenému chvíli před koncem utkání porazil nejtěsnějším rozdílem 1:0 reprezentanty 6. základní školy. 

Sportovním vrcholem celého turnaje byl finálový duel do té doby neporažených celků 1. a 4. základní školy. Hráči ze Skalky v tomto utkání, hraném na dvakrát 10 minut, sice poměrně rychle získali dvoubrankové vedení, ale pak převzali iniciativu fotbalisté z chebské čtyřky. Těm se už do poločasu podařilo snížit a ve druhé půli se jejich tlak ještě stupňoval. Vyrovnání na sebe logicky nenechalo dlouho čekat a když chvíli před koncem přidali i třetí gól, zdálo se být rozhodnuto. V posledních vteřinách utkání ale získali hráči z jedničky výhodu přímého kopu a bylo vyrovnáno. V tříminutovém prodloužení gól nepadl a tak o vítězi turnaje musela rozhodnout střelba pokutových kopů. V dramatickém penaltovém rozstřelu měli nakonec pevnější nervy fotbalisté ze Skalky, kteří si tak odnesli celkové vítězství, zatímco druhá příčka zbyla na tým chebské čtvrté základní školy.