2001 – Cheb: Union vyhrál nad Poběžovicemi 4:2 (TV Západ)

Ve čtvrtém kole oblastního přeboru hostili fotbalisté chebského Unionu tým Poběžovic. V minulém zápase nešťastně prohráli na hřišti dalšího z favoritů soutěže Senco Doubravka 2:0. Jestliže nechtěli ztratit kontakt s čelem tabulky, museli v duelu s Poběžovicemi zvítězit.

Před početnou návštěvou zhruba 700 diváků vstoupili domácí hráči do utkání mohutným tlakem. Na první branku se ale čekalo až do 23. minuty, kdy skákavou střelou skóroval Chod. O čtvrt hodiny později se na šestnáctce uvolnil Kuna a tvrdou ranou pod břevno zvýšil na 2:0. Ve 40. minutě měli domácí po nešťastné ruce obránce hostí Kořínka možnost zahrávat pokutový kop. Ale Kunovu střelu doprostřed branky gólman Hutta s přehledem kryl. 

V posledních vteřinách prvního dějství uzavřel po trestném kopu Kuny přesnou hlavičkou poločasový účet na 3:0 Švehla. Ve druhé půli se hráči Poběžovic zlepšili a již ve 3. minutě po zaváhání domácí obrany snížil na 3:1 Růžek. Poté následovala řada neproměněných šancí Unionu. 

Střelecký zmar vyvrcholil v 78. minutě, kdy domácí kopali opět po ruce hostujícího obránce druhou penaltu. Exekutor Prokopec ale napodobil Kunu a také nedal. O chvíli později mohl zápas dostat dramatickou zápletku. Rozhodčí Kožár totiž po sporném faulu nařídil pokutový kop i na druhé straně. Hostující Slávik byl ale s domácími střelci solidární a skóre se tak opět neměnilo. 

Pět minut před koncem vypadl po lehkém centru jinak výborně chytajícímu Huttovi míč z náruče a domácí kapitán Švajner pohodlně zvýšil na 4:1. Zápasovou tečku udělala přesná střela hostujícího Kořínka po chytré přihrávce Rady, která upravila skóre pro hosty na přijatelných 4:2.

„Samozřejmě šlo nám o tři body, o vítězství. Viděli jste, byl to houževnatý soupeř, pral se o každý balon. Chodili jsme do „plných“ a udělali zbytečné chyby. Trošku to vázlo v rozehrávce. Dvě neproměněné penalty potom znamenaly drama v celém utkání,“ shrnul trenér Unionu Jiří Musil.

Díky tříbodovému zisku postoupil Union v tabulce oblastního přeboru na průběžné druhé místo. Domácímu publiku se chebští fotbalisté opět představí v neděli 16. září, kdy od 16:30 hodin hostí Béčko karlovarských Buldoků.