2001 – Sokolov: Trhy na Novém náměstí budou pokračovat (TV Západ)

Přibližně 240 tisíc korun získala v loňském roce sokolovská radnice od společnosti, která pořádá na náměstí Budovatelů pravidelně trhy. Tato firma je zde organizuje každý druhý čtvrtek a peníze od prodávajících stánkařů vybírá podle velikosti plochy, kterou skutečně zaberou.

Zatímco s částkou utrženou za pronájem náměstí je radnice relativně spokojena a s podobnou sumou počítá i pro letošní rok, méně nadšení již panuje se sortimentem zde nabízeného zboží. 

„Město by samozřejmě mělo zájem, aby tyto trhy měly zboží atraktivnější a zajímavější. Ale je to takový kompromis mezitím, co by město chtělo a co je možné prodat, aby lidé kupovali,“ uvedl místostarosta Jaromír Dvořák.

Nabízené levné zboží, zejména oděvy a elektronika, které zde prodávají asijští stánkaři je trnem v oku především pro místní majitele kamenných obchodů. Těm v důsledku nabídky levného, často méně kvalitního zboží, neustále klesají tržby. 

„Je to neustálý boj mezi městem, podnikateli, kteří mají své provozovny, a i trhovci,“ dodal Dvořák. 

V dohledné době radnice neplánuje žádný krok, který by současnou podobu pravidelných trhů na Novém náměstí nějakým podstatným způsobem změnil.