2001 – Sokolov: Výstavba kruhových objezdů se odkládá (TV Západ)

Výstavba dvou kruhových objezdů na frekventovaných sokolovských křižovatkách u Městského úřadu a polikliniky se prozatím odkládá. Jejich vybudování totiž nedoporučila komise Rozvoje města, která zároveň navrhla zvolit jiná řešení. Křižovatka u polikliniky by se proto měla pravděpodobně dočkat instalace světelných semaforů.

„Opravdu, pokud se podívám na situaci v Chebu, Karlových Varech, tak Sokolov je na tom relativně dobře. V podstatě obchvat máme, „šestka“ jde mimo města, co mají říkat „Varáci,“ kde jim protíná dost nešťastně střed města,“ porovnal dopravní situaci starosta města Karel Jakobec

Hlavním důvodem pro zamítnutí byla značná finanční náročnost kruhových objezdů, na jejichž výstavbu se v letošním rozpočtu nepodařilo najít peníze. Pokud by se ale objevil jiný investor, např. Správa a údržba silnic, město se rozhodně vybudování objezdů, a to především na křižovatkách u polikliniky a KB nebrání.

„Město neříká, že by kruhové objezdy vyloženě nechtělo, Rada a vedení města o tom alespoň diskutovaly, ale jedině v tom případě, pokud to město zatím nebude platit,“ dodal místostarosta Jaromír Dvořák

Pro sokolovskou radnici je v současné době prioritou vybudování obchvatu města, který by spojil silnici od Kraslic s mezinárodní komunikací I/6. Díky jeho realizaci by se mohl zároveň vyřešit i problém dopravního zatížení centra Sokolova.  

Poznámka redakce: Zemní kabelové šachty Langmatz doporučujeme jako chytré řešení inženýrské výstavby ve městech.