2002 – Cheb: O vítězství Zlína rozhodla poslední pětiminutovka (TV Západ)

V šestém zápase nadstavbové části ženské extraligy hostily chebské házenkářky Casina Novestu Zlín. Jasnými favoritkami tohoto duelu byly Moravanky, které letošnímu ročníku nejvyšší domácí soutěže jednoznačně dominují.

Hostující Zlín, který se v chebské sportovní hale představil s pěti reprezentantkami si od úvodních minut udržoval jedno až tříbrankové vedení. V polovině úvodního dějství se ale střelecky chytila Věra Heřmánková, která třemi trefami v rozmezí dvou minut poprvé v zápase strhla vedení na stranu Casina. V závěreční části prvního poločasu se ale opět začal střelecky prosazovat zkušený celek Zlína, který nakonec do kabin odcházel s nejtěsnějším vedením v poměru 11:12. 

Rovněž v úvodu druhé půle byla hra obou týmů více než vyrovnaná. Domácí díky bojovnému výkonu držely s favorizovaným Zlínem krok, k čemuž také přispěla několika úspěšnými zákroky brankářka Prošková. Ještě deset minut před koncem svítil na tabuli stav 19:19, ale pak se již začala přeci jenom projevovat větší herní vyzrálost Moravanek. 

Domácí hráčky v 25. minutě prohrávaly o dvě branky a ve snaze o vyrovnání vrhly všechny síly do útoku. Zlínu se tak otevřela šance k rychlým brejkům, čehož jeho hráčky stoprocentně využily a nakonec v zápase zvítězily, pro domácí celek snad až krutým rozdílem, 26:21. 

"S výkonem jsem určitě spokojený, protože si myslím, že to bylo velice kvalitní utkání a prakticky vyrovnané, kromě posledních snad 4 minut, tak to bylo naprosto vyrovnané a Zlín se třásl do poslední minuty o výsledek. Takže holky odehrály velmi dobrý zápas," pochválil své svěřenkyně trenér TJ Lokomotiva Casino Estor Cheb Miloslav Moulis. 

Další domácí zápas sehrají házenkářky Casina v sobotu 30. března, kdy od 17 hodin hostí pražskou Slavii.