2011 – Cheb: Město se sejde s občany kvůli parkování (4286) (TV Západ)

Již příští týden, konkrétně v úterý 15. února v 16 hodin, proběhne ve školní jídelně na sídlišti Skalka v Chebu, setkání zástupců města s občany. Jednat se bude o rozsáhlém projektu koncepce parkování, kterou město chce realizovat v následujících letech.

"V koalici jsme se dohodli, že chceme především větší projekty projednávat s veřejností, aby se nestalo, že město investuje poměrně velké obnosy peněz a ze strany veřejnosti potom ty projekty jsou přijímány s rozpaky nebo dokonce s odporem," vysvětlil starosta města Pavel Vanoušek.

Dosud nebyl u tohoto velkého projektu zjišťován názor veřejnosti. Přitom se prakticky dotkne všech obyvatel. Čekat se dají rozdílné názory tak, jak tomu u podobných projektů bývá pravidlem. 

"Takže bychom chtěli na veřejném projednání, které se bude konat v půlce února v jídelně školy, seznámit občany s tím, jak by ten projekt vypadal, konkrétně s tím technickým řešením, jaké by byly jeho jednotlivé fáze a chceme dát občanům příležitost k tomu, aby se k projektu vyjádřili," uvedl Vanoušek.

Kromě pracovníků města bude přítomen projektant i zástupce Městské policie. Projekt počítá s výstavbou nových parkovacích míst, úpravou těch stávajících a také rekonstrukcemi komunikací. To by mělo zajistit lepší podmínky pro motoristy, kteří dnes nemají často kde zaparkovat.

"Na druhou stranu jsme si vědomi toho, že to přinese zásah i do zelených ploch. Proto považuje za potřebné znát názor občanů," doplnil Vanoušek.

Celý projekt je rozdělen do několika etap a celkově město proinvestuje až sto milionů korun.