2011 – Sokolov: Modernizace sběrného dvora (4287) (TV Západ)

Sokolovský sběrný dvůr, který funguje v Technických službách, se zřejmě brzy dočká celkové modernizace. V současnosti již jeho kapacita pomalu nestačí a město hodlá vybudovat větší.

"Jsme přesvědčeni, že díky tomu, že občané více třídí, více jezdí s odpadem tak, že se toto bude zvětšovat a v nejbližších letech by mohlo dojít k problémům," potvrdil jednatel SOTESu Jaromír Dvořák. 

Sokolov má jako jednu z priorit ekologii a péči o zeleň. Dotaci ve výši 70 % na projekt již má město schválenou za Státního fondu životního prostředí. Nyní se připravuje výběrové řízení na dodavatele stavby. Podle plánů dojde v areálu technických služeb ke stržení některých dožilých staveb, u některých přibudou přístavby.

"Myslím, že to je výhodné pro všechny. Ty budovy, jak vidíte, jsou v podstatě na zbourání. My si díky tomuto sběrnému dvoru, lidově řečeno, pomůžeme. To znamená, že dojde k demolici starých budov, dojde k výstavbě nových budov a můžeme říci, že se všechno zefektivní, a myslím, že to bude prospěšné i pro občany, že se to i zlevní," věří Dvořák.

Konkrétní rozsah investice vedení SOTESu neuvádí, ale jednat se bude řádově o desítky milionů korun.