2011 – Sokolov: Při zateplení Alfy dojde i k odhlučnění (4270) (TV Západ)

Sokolovská radnice připravila v rámci revitalizace budov, které má ve správě, zateplení objektu kina Alfa. Již proběhlo výběrové řízení, kde rozhodujícím kritériem byla cena.

"My jsme očekávali celkové náklady někde mezi 14 až 15 miliony korun. Z výběrového řízení vyšla částka výrazně nižší. Dostali jsme se dokonce pod 10 milionů korun," uvedl místostarosta Karel Jakobec.

Na akci dostal Sokolov výraznou dotaci z Operačního programu Životní prostředí. 

"V podstatě u všech akcí, kde zateplujeme, se ty uznatelné náklady pohybují mezi 60 až 70 procenty a nejinak tomu bude i v tomto případě," odhaduje Jakobec.

Vzhled Alfy se nijak zvenku nezmění. Ulevit by se po úpravách mělo těm občanům, kteří poukazují na hluk při pořádání rockových koncertů.

"My budeme vyměňovat okna za kvalitnější s výrazně lepšími nejen tepelnými, ale i zvukovými parametry, protože v okolí Alfy máme spoustu stížností od občanů, že probíhají-li tam hudební produkce, tak je to ruší v pátek a sobotu večer, takže se snažíme tyto dopady eliminovat tím, že opravdu v případě Alfy jsme vybrali to nejkvalitnější, co na trhu je," zdůraznil Jakobec. 

Město se snaží uplatnit v letošním roce co nejvíce akcí, dokud funguje systém dotací Zelená úsporám. V plánu jsou proto revitalizace obou domů s pečovatelskou službou, staré ubytovny na Baníku a zbývající školky.