9. ročník Turnaje pétanque O pohár starosty MČ Praha 13

Již neuvěřitelných 9 let se díky podpoře MČ Praha 13 konají u Lukáše pravidelné seniorské tréninky pétanque.

Vyvrcholením celoročního snažení je každým rokem tradiční turnaj O pohár starosty MČ Praha 13 za účasti seniorů z Prahy 13, ale i hostujících týmu z jiných městských částí. Turnaj se uskutečnil 15. září.

„Velmi si vážím všech, kteří se v naší městské části seniorskému pétanque věnují a děkuji tímto Středisku sociálních služeb, že nejen při turnaji poskytuje skvělý servis i zázemí. Výsledky místních hráčů jsou dlouhodobě na velmi vysoké úrovni a věřím, že se tento sport bude nadále těšit velkému zájmu našich obyvatel. V Centrální parku jsou všem zájemcům k dispozici dvě hřiště, kde lze pétanque trénovat,“ řekl starosta Prahy 13 David Vodrážka.

Letošní ročník zahájil tradičně starosta spolu s ředitelem Střediska sociální služeb Jiřím Maškem a Petrem Fuksou, mezinárodní trenérem pétanque. Starosta slavnostně předal závodní koule na pétanque seniorskému týmu Prahy 13. Na koulích jsou vygravírované motivy „Praha 13“ a „Lukáš“, jak se Středisku sociálních služeb Prahy 13 říká. Místní tým na žádném turnaji tak soupeř nepřehlédne!

„Pétanque byl jednou z mála aktivit, která alespoň v omezeném režimu fungovala i ve složitém roce 2020. Loňský ročník turnaje O pohár starosty se uskutečnil v září, kdy bylo opravdu krásné počasí a podmínky to umožnily. I letos jsou koule účastníkům na místě zdarma k zapůjčení,“ řekl Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Prahy 13.
„Na podzim 2020 sdružení Pétanque pro Vás, díky podpoře MČ Praha 13, zrealizovalo světovou premiéru projektu ,Online škola pétanque pro Lukáše´. Tento projekt je v celosvětovém měřítku unikátní a nenajde konkurenci ani v zemích, kde je pétanque nejpopulárnější. Druhý ročník „On-line školy pétanque pro Lukáše“ společně plánujeme na zimní období a již teď se na všechny účastníky velmi těším. Koulím zdar!“ informoval Petr Fuksa, který je mezinárodním trenérem a propagátorem pétanque v ČR.

Pétanque u Lukáše odborně zaštiťuje osobní účastí. Absolventi minulého premiérového ročníku měli možnost prostřednictvím cílených otázek ke špičkovým zápasům pétanque na internetu proniknout do tajů taktiky, psychiky a techniky nejlepších hráčů pétanque a konzultovat je s profesionálem Petrem Fuksou. Hráčům se to velmi zalíbilo a zkušenosti letos využili na celé řadě oficiálních turnajů České asociace pétanque klubů včetně několika Mistrovství České republiky.

V letošním turnaji zvítězil tým „LIŠÁCI“ z Prahy 13 - Zdeněk a Jindra Vodehnalovi a Theodor Vrána, 2. místo obsadil tým z KSŘ (Klub seniorů Řepy) - Anna, Jiřina a Karel a 3. místo získal tým „BRĎÁCI“ z Příbrami - Zdeněk, Petr a Karel. Gratulujeme.