Absolvent Střední školy živnostenské Sokolov zazářil v soutěži

Střední škola živnostenská Sokolov slaví velký úspěch. V soutěži o nejlepší samostatné odborné práce, kterou každoročně vyhlašuje Národní ústav pro vzdělávání společně s Hospodářskou komorou ČR, zazářil jako jediný z kraje její absolvent Jan Matula. V oboru číšník získal za práci na téma „Kdo zdravě žije, vyhrává - Paleo strava“ skvělé 2. místo.

Ocenění mu v sobotu 19. října v Lichtenštejnském paláci předali premiér Andrej Babiš, prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

„Velmi Jakubovi blahopřejeme a přejeme mnoho profesních i osobních úspěchů. Poděkování však patří též učitelům odborných předmětů a odborného výcviku za každodenní činnost, která ne vždy bývá oceněna,“ uvedla ředitelka Střední školy živnostenské Sokolov Ilona Medunová.

Do soutěže bylo letos přihlášeno 119 samostatných odborných prací z 10 oborů vzdělávání, z nichž zkušební komise nakonec vybrala 30 nejlepších. Porota, ve které byli zastoupeni odborní pracovníci Národního ústavu pro vzdělávání a Hospodářské komory ČR, zároveň konstatovala, že se úroveň odborných prací rok od roku zvyšuje.

Bližší informace, včetně kompletních výsledků, najdete na internetových stránkách zde.