Aš: Město se potýká s problémem doručování zásilek Českou poštou

V polovině prosince loňského roku varoval starosta Aše Dalibor Blažek před chystaným zrušením oddělení doručovatelů listovních zásilek na pobočce České pošty v Aši a jeho převedením do Chebu s tím, že dojde k výraznému zhoršení služeb České pošty v této oblasti.

Předpokládané zhoršení či spíše zhroucení doručovacích služeb se záhy stalo skutečností. Na sociálních sítích o tom existují desítky stížností nespokojených obyvatel Aše, kteří poukazují na velmi nespolehlivé doručování zhruba od počátku měsíce ledna.

Protože nespokojenosti na sociálních sítích přibývalo, vyzval starosta Aše občany, aby konkrétní zkušenosti s fungováním pošty zasílali přímo na náš úřad, protože na krajské ředitelství České pošty se nedostaly, a proto vedení pošty problémy v takových rozměrech vůbec nepřipouštělo.

Příběhy o zatoulaných, nedoručených či pozdě doručených dopisech či složenkách nám od té doby chodí prakticky denně. E-maily budou tedy nyní využity pro argumentaci při jednání s generálním ředitelem České pošty, protože, jak vidno, velké problémy s doručováním listovních zásilek v Aši trvají dosud.

Zdroj: Město Aš