Aš: Revitalizovaný park doplní špičkové zábavní centrum pro děti

Rada města Aše na schůzi 28. března schválila výsledek zadávacího řízení na pořízení 3 D bludiště a dětského hřiště v ulici Na Příkopech, v sousedství revitalizovaného parku. Vítězem výběrového řízení je společnost hřiště.cz Brno, která vyhrála s cenou 14,33 miliónu korun.

Stavba dětského hřiště a 3 D bludiště v uvedené lokalitě je v podstatě druhou částí revitalizace prostranství bývalého evangelického hřbitova a jeho okolí (Park historie), přičemž tou první byly stavební a terénní úpravy parku (nové cesty, oprava opěrných zdí, úpravy zeleně, oprava mostu, instalace veřejného osvětlení, laviček, atd.).

Popis stavby:

3D lanové bludiště: stavba je dispozičně rozdělena na dvě podlaží: Návštěvník vystoupá po schodišti do 1. patra, kde jsou navrženy různé překážky. Třemi domky pak návštěvník vyšplhá do 2. patra, kde překonává další překážky.

Dětské hřiště: bude rozděleno na dvě poloviny s různými herními prvky a tunelem v terénní vlně, pro procházení z jedné části hřiště do druhé.

Předpokládané zahájení prací  je 25. dubna, s ukončením prací se počítá v polovině srpna tohoto roku.  

Na pořízení 3 D bludiště a dětského hřiště město požádalo o dotaci Ministerstva pro místní rozvoj, kde je možno získat až 50 % nákladů na stavbu. O dotaci nebylo dosud rozhodnuto.

Zdroj: Město Aš