Aš: V Nedbalově ulici se dokončuje 27 městských bytů

V Nedbalově ulici pokračují rekonstrukční práce jednoho z křídel bývalé ubytovny a jídelny. V objektu je naprojektováno dohromady 27 nových obecních bytů. Stavba byla zahájena na počátku května loňského roku, dokončena má být dle dodatku č. 4 ke smlouvě o dílo k 31. květnu 2022 (původní termín byl 30. 4. 2022).

Zhotovitelem je vítěz výběrového řízení, chebská stavební společnost TERCOM, která vyhrála s cenou 47,035 miliónu korun.

Rozsáhlý ubytovací objekt město Aš před časem odkoupilo od Karlovarského kraje. V druhém křídle se nachází ubytovna v majetku a správě městské společnosti TEBYT, kterou tato společnost v průběhu několika let mnohamiliónovým nákladem rovněž zmodernizovala. Kapacita ubytovny je cca 50 osob.

V Šaldově ulici je prázdný objekt bývalé základní umělecké školy, kde je naprojektováno osm další obecních bytů. Počátkem května bylo vypsáno výběrové řízení zhotovitele. Dle zadání VŘ je zahájení stavby plánováno na červenec 2022, termín dokončení díla pak na duben příštího roku.

Včetně 12 již dokončených bytů v objektu bývalé průmyslové školy textilní v ulici Gustava Geipela tak v průběhu dvou let do městského bytového fondu přibyde dohromady 47 nových bytových jednotek.

V bytovém fondu města je v současné době 228 bytových jednotek.

Zdroj: Město Aš