Ašská radnice chce na nekvalitní služby České pošty upozornit koncertem

„Paní, máte u nás psaní“. To je motto protestního koncertu, kterým chce ašská radnice upozornit na výrazné zhoršení kvality doručování listovních zásilek od momentu, kdy bylo na zdejší poště zrušeno oddělení doručovatelů a doručování probíhá centrálně z Chebu. Koncert se uskuteční ve středu 30. března od 16 hodin na Poštovním náměstí.

„Chceme tímto způsobem poukázat na nesmyslnost experimentu České pošty, který učinil ze služby doručování listovních zásilek jakousi "ašskou poštovní loterii". Na naše opakované žádosti o zjednání nápravy nereaguje jak generální ředitel České pošty, tak ani ministerstvo vnitra, a proto hledáme jiné formy, jak dosáhnout nápravy. Koncert bychom chtěli pojmout jako recesi,“ vysvětlil starosta Aše Dalibor Blažek

„Budeme rádi, když se do našeho protestu zapojí co nejvíce Ašáků. Dejte si proto do svých kalendářů: 30. březen od 16 hodin na "Pošťáku", hrát by měla skvělá kapela Civilní obrana,“ doplnil starosta.

Lidé si na nedoručenou, pozdě doručenou poštu či cizí poštu ve schránce stěžují v desítkách případů prakticky už od ledna, převážně na sociálních sítích. Jejich výhrady začala radnice shromažďovat a vzorek byl zaslán přímo generálnímu řediteli ČP.

Pozn.: protestní akce není zaměřena proti zaměstnancům pošty, ale chce upozornit na rozhodnutí managementu, které tuto situaci zapříčinilo.

Zdroj: Město Aš