Biskup Holub bude sloužit mši za veterány a oběti válek

Bohoslužby se v katedrále sv. Bartoloměje v Plzni zúčastní v sobotu 4. května potomci amerických a belgických osvoboditelů západočeské metropole.

„Veteráni už bohužel nemohou být osobně přítomni, chceme ale, aby se tady i jejich rodiny cítily jako doma. Proto během mše zazní modlitby v češtině, angličtině i francouzštině,“ přibližuje průběh bohoslužby biskup Tomáš Holub. Jednotlivá čtení a přímluvy budou číst právě rodinní příslušníci amerických a belgických veteránů.

„Jsme velice rádi, že naše pozvání přijal náčelník Generálního štábu Armády ČR generál Karel Řehka a hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták. Společně s biskupem Tomášem Holubem celou mši zahájí průvodem s historickými vlajkami za doprovodu skotského dudáka,“ říká mluvčí plzeňského biskupství Pavel Říha.

Mše svatá za veterány a oběti válek proběhne v sobotu 4. května od 9 hodin v katedrále sv. Bartoloměje. Po jejím skončení, v 10 hodin, odstartuje na plzeňském náměstí Republiky Běh pro paměť národa, kterého se biskup Tomáš Holub, generál Karel Řehka a hejtman Rudolf Špoták také aktivně zúčastní.


Štítky: slavnosti svobody