Boží Dar: Ježíškova pošta bude opět přijímat dopisy

Po devětadvacáté bude Ježíškova pošta, Pošta Partner na Boží Daru od 1.prosince razítkovat příležitostným vánočním razítkem. První speciální vánoční edice se datuje do roku 1994 a celou její historii si můžete prohlédnout v muzeu Boží Dar. Obrovský zájem o unikátní vánoční razítko, které Ježíškova pošta používá výhradně od 1. do 23.prosince, mají děti ale také sběratelé. Letošním motivem je dětský palčák, symbol zimních radovánek.

Po celý rok mohli děti i dospělí vkládat do speciální schránky v prostorách infocentra a pošty Partner na Božím Daru svoje vánoční přání. V prosinci pak ruční razítkování zajišťují tradičně pracovníci infocentra a Pošty Partner. Že to není práce jednoduchá, potvrzuje Daniela Tautermannová, vedoucí Infocentra Boží Dar: „Jde o fyzicky náročnou práci. S ohledem na množství několika stovek kilogramů Ježíškovy pošty, které odpovídá zhruba 9000 zásilkám, se v razítkování musíme střídat. Snažíme se, aby každý otisk byl perfektní, což u ručního razítka není úplně jednoduché. Chce to grif! Přiznám, že se nám občas o tom razítkování zdá a ve spaní slyšíte ten typický zvuk.“

Rekordní množství 386 kilogramů odbavila Ježíškova pošta v roce 2016. Na Božím Daru průměrně „oštemplují“ příležitostným vánočním razítkem 340 kilogramů bez ohledu koronavirové léta (2020: 347 kg, 2021: 332 kg). Zda rok 2022 přinese nový rekord, se dozvíme 23.prosince.

Od 1. do 23. prosince můžete vánoční razítko získat i vy. 5 kroků jak správně postupovat.

1. Napište Vaši pohlednici, vánoční dopis nebo přání Vašim blízkým nebo známým.

2. Napište na Vaši zásilku určenou k orazítkování cílovou adresu.

3. Ofrankujte Vaši zásilku poštovní známkou odpovídající poštovnému do místa určení.

4. Váš pohled, dopis nebo přání vhoďte osobně do Ježíškovy schránky na Božím Daru nebo zašlete v obálce na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1, 36262 Boží Dar.

5. Vaši vánoční zásilku orazítkují pracovníci Infocentra a Pošty Partner od 1. do 23. prosince příležitostným vánočním poštovním razítkem a odešlou zpět na  Vámi uvedenou adresu.

Adresa Ježíškovy pošty:

Vánoční pošta
Boží Dar 1
362 62 Boží Dar