Brodské házenkářky jsou zatím v první lize druhé, na čelo ztrácí bod

Skvěle vstoupily házenkářky havlíčkobrodské Jiskry do letošní sezóny. V prvních sedmi zápasech totiž jen jednou prohrály a v tabulce jsou aktuálně druhé, pouhý bod za vedoucím Hodonínem.

Havlíčkobrodské házenkářky v první třetině letošního ročníku první ligy překvapivě útočí na postup do česko-slovenské extraligy. V prvních sedmi kolech totiž pětkrát vyhrály, jednou remizovaly a jednou prohrály. V minulém kole padly na palubovce vedoucího Hodonína.

O uplynulém víkendu si ale náladu spravily. Před domácím publikem totiž zdolaly Slavii Plzeň. Po prvním poločase sice Broďačky prohrávaly o pět bodů, ve druhé polovině zápasu ale i díky jedenácti gólům Hany Kratochvílové utkání otočily a vyhrály 25:20.

Před domácím publikem se reprezentantky brodské Jiskry představí i za týden, kdy přivítají HC Plzeň.

Obstojně do letošní sezóny vstoupili taky brodští házenkáři. Ti v prvních pěti letošních druholigových utkáních vyhráli třikrát a v jejich druholigové divizi jim momentálně patří sedmá pozice.

Házenkáři brodské Jiskry ale letos nezopakovali svůj loňský úspěch z Českého poháru – přes první kolo sice prošli, v kole druhém ale nestačili na Pardubice.