Černice ožijí Čarodějnou stezkou i festivalem animovaných filmů

Obyvatele i návštěvníky Černic čeká v sobotu 30. dubna 2022 pestré odpoledne. Městský obvod Plzeň 8 Černice připravil pro děti i dospělé Čarodějnou stezku a v Lidovém domě se koná festival animovaných filmů z dílny spolku Bobeš Anima.

Na Čarodějnou stezku se mohou děti vydat od 15 hodin od ZŠ a MŠ Tyršova na trasu, která končí na dětském hřišti u Lidového domu. Čarodějnické masky jsou vítány. Po cestě s devíti zastaveními budou muset účastníci splnit různé úkoly, na závěr je po rozluštění tajenky čeká na hřišti u Lidového domu poklad. V 16 hodin se pak na hřišti rozhoří čarodějný oheň.

„Čarodějnou stezku pořádáme poprvé a doufáme, že se děti i rodiče zúčastní v hojném počtu a odpoledne si užijí.  Buřty a klobásky na opékání na čarodějném ohni si mohou koupit přímo na místě v Lidovém domě,“ uvedla starostka Černic Mgr. Jana Haisová Círová.

Festival animovaných filmů začíná ve 14 hodin. Po programu, kde se budou mimo jiné promítat vybrané filmy dětí ze ZŠ Tyršova, si budou moci účastníci vytvořit vlastní placku v „plackovací“ dílně za cenu materiálu. K vidění bude i dokument z Noci Kouzel 2022, která se uskutečnila o Velikonocích. Vstupné na festival je dobrovolné.

Městský obvod Plzeň 8 Černice se snaží různými kulturními i společenskými akcemi zpříjemnit a zpestřit život svých obyvatel. Úspěch mělo v poslední době například divadelní představení Zločin v expresu 0112 ochotnického Spolku Šťavel ze Šťáhlav, které zaplnilo v sobotu 9. dubna Lidový dům.