Černice zvou v sobotu na Dětský den

Po dvouleté pauze, způsobené pandemií koronaviru, se mohou děti v Černicích opět těšit na Dětský den. V sobotu 28. května je na místním fotbalovém hřišti od 13. 00 do 16.30 čekají soutěže, skákací hrad, spousta zábavy, opékání buřtů i losování o ceny.

Hlavní výhrou bude celoroční permanentka do plzeňské zoologické zahrady.

„Stejně jako v roce 2019 se Městský obvod Plzeň 8 Černice dohodl na spolupráci při organizaci Dětského dne s místními spolky i sdruženími, aby každý z nich připravil pro děti nějakou aktivitu. Vzhledem k tomu, že se zabývají různými činnostmi, bude nabídka soutěží velmi pestrá,“ uvedla starostka Černic Mgr. Jana Haisová Círová.

Do organizace Dětského dne se kromě kulturní komise MO 8 zapojily TJ Sokol Černice, Sbor dobrovolných hasičů Černice, Bobeš Anima, Rodinné centrum Na schodech a BA GRIZZLIES Plzeň.

Děti si vyzkoušejí například hod míčkem, chůzi na chůdách, stříkání vodou na terč, rozhazování a rozmotávání hadic či basketball. Mohou si také nechat namalovat ornamenty na obličej nebo zařádit na skákacím hradu, který jim bude k dispozici zdarma.

Zábavné odpoledne ukončí fotbalové utkání Krajského přeboru TJ Sokol Černice – Rapid Plzeň, které začne v 18.00.