ČEZ Distribuce přijala opatření pro zdárný průběh volby

Společnost ČEZ Distribuce, která působí na území 11 krajů, přijala opatření, díky kterým by měl být zajištěn zdárný a bezproblémový průběh volby prezidenta České republiky.

Společnost minimalizuje v termínu konání voleb 13. – 14. 1. 2023 plánované odstávky elektřiny a nebude provádět práce, které by mohly ovlivnit průběh voleb. Zároveň energetici posílí počty pracovníků jak v terénu, tak i na call centru a dispečinku pro řešení poruch.

Na celém zásobovacím území společnost ČEZ Distribuce minimalizuje v termínech od 13. ledna, 13:00 hodin do 14. ledna, 24:00 hodin (a pro případné druhé kolo prezidentských voleb, které se koná 27. – 28. ledna 2023) plánované práce na distribučním zařízení, se kterými by bylo spojeno přerušení nebo omezení dodávky elektřiny (s výjimkou činností poruchové služby a odstraňování případných poruch). Zároveň společnost pro termín konání voleb navýšila počty pohotovostních čet, posílila pohotovosti pracovníků dispečinku a call centra s cílem předejít delším výpadkům z důvodů poruch v distribuční soustavě.

ČEZ Distribuce také zaslala registrovaným starostům přes Krizový informační systém informace o aktivaci speciálních krizových linek pro případ výpadku elektřiny ve volebních místnostech s žádostí o předání informace do volebních místností.

V případě nenadálého výpadku elektřiny ve volebních místnostech prosím nejprve zkontrolujte jističe v objektu, následně kontaktujte bezplatnou linku ČEZ Distribuce 800 850 860. Dodávky elektřiny do volebních místností budeme obnovovat v nejkratším možném čase.