Cheb: Byli oceněni Sportovci roku 2021 (TV Západ)

V úterý 26. dubna se v chebském Kulturním centru Svoboda uskutečnilo vyhlášení nejúspěšnějších sportovců města za rok 2021. Ocenění se rozdávala v řadě kategorií, od jednotlivců přes kolektivy až po trenéry a funkcionáře.

Vyhlášení moderoval místostarosta Chebu Jiří Černý o hudební program se postarala skupina Jang Band z chebského gymnázia pod vedením Michala Holoty. Zdravici oceněným přednesl i starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Mezi jednotlivci v kategorii mládež byli oceněni - Zuzana Cintlová z Jachtklubu Cheb, Vojtěch Daňko z TJ Lokomotiva Cheb - oddíl sportovní gymnastiky a Daniel Vaidiš z SKP Union Cheb - klub atletiky. Radioelektronika Cheb - oddíl rádiového orientačního běhu a orientačního běhu měl hned několik oceněných. Jako první si pro cenu přišel Albert Plevný, a poté již trenér Miroslav Vlach vyzvedl ocenění za Kristýnu Novotnou. Další ocenění z téhož úspěšného klubu byli Žaneta Fryšová, Andrea Fryšová, Barbora Doubravová a Ondřej Nikodém. Z klubu PROFI SPORT Cheb si pro cenu přišel Filip Novák za duatlon a ocenění získala také nepřítomná Alena Srogoňová za triatlon. Oceněni byli také mladí vzpěrači z klubu TJ Lokomotiva Cheb Stanislav Pastorek a Zdeněk Vrbka. Další tři ocenění putují členům oddílu minigolfu TJ MG Cheb - Tomáši Dvořákovi, Tomáši Cheníčkovi, za kterého vyzvedl cenu trenér a Jolaně Nečekalové. Na závěr v této kategorii. 

Mezi jednotlivci v kategorii dospělých byl oceněn byl oceněn Matěj Pánik z Tenisklubu Cheb, za nějž cenu vyzvedla jeho sestra, a dále Daniela Trpáková z Radioelektroniky Cheb - oddíl rádiového orientačního běhu za níž převzal převzal cenu trenér. Premiérově byl oceněn také člen ve městě relativně nového sportu discgolfu z klubu Caurus Egra Jiří Brožek, který se ale nebyl přítomen. A také Miroslava Horáková ze STIGA HOCKEY CLUB Cheb, za kterou ocenění převzal prezident klubu Miloslav Kubica.

V kategorii kolektivů mládež a dorost si ocenění převzali členové štafety 4 x 400 metrů z SKP Union Cheb - klub atletiky Jan Šmrha, Jan Šebo, Václav Zýka a Daniel Vaidiš. A ze stejného klubu i disciplíny dívčí kvarteto ve složení Kateřina Hynková, Monika Šebestová, Tereza Speierlová a Viktorie Babyncová. Dalšími oceněnými byli členové klubu PROFI SPORT Cheb Patrik Němec, Jan Zůna, kteří získali 3. místo na MČR v duatlonu v závodě družstev. 

Mezi dospělými bylo oceněno družstvo STIGA HOCKEY CLUB Cheb ve složení Miloslav Kubica, Jiří Vácha, Jiří Kropáček, Michal Mašika, Stanislav Srba, Josef Gruncl a Jan Kubica. Dále členky Jachtklubu Cheb Markéta Jindřichová a Jana Veselá za 1. místo na ME lodní třídy Fireball v kategorii žen. Oceněno bylo také extraligové družstvo SKST Cheb za 3. místo v extralize stolního tenisu. Cenu převzal trenér týmu Petr Gavlas. 

I ve veteránské kategorii bylo oceněno několik členů oddílu rádiového orientačního běhu - Blanka Adámková, Alena Pátková a Miroslav Vlach, který převzal ceny i obě nepřítomné kolegyně. Z Jachtklubu Cheb si pro cenu přišel Zdeněk Gebhart za 1. místo na ME Masters. A dále dva členové STIGA HOCKEY CLUB Cheb Daniel Hrachovec a Josef Gruncl. 

Mezi trenéry si ocenění převzala Olga Meiserová z SKP Union Cheb - klub atletiky, která se věnuje předžactvu a má na starosti 60člennou skupinu malých atletů a atletek. Dále Petr Gavlas ze Sportovního klubu stolního tenisu Cheb, který vede úspěšně extraligové družstvo mužů. Ocenění získal také Josef Domčík z TJ Lokomotiva Cheb. Členem klubu je úctyhodných 42 let. Od roku 1995 trénuje volejbalovou mládež, od roku 2005 se zapojil do cvičení rodičů a dětí a 8 let je předsedou oddílu a členem výkonného výboru. 

Za sportovní funkcionáře byl oceněn Petr Fiala z Okresního kolegium AVZO - TSČ Cheb. Dlouhodobě se věnoval výchově sportovců a propagaci sportovní střelby, je trenérem a rozhodčím sportovní střelby 1. třídy a do roku 2020 vykonával ve své střelecké organizaci funkci předsedy.