Cheb: Cena pozemku v Čapkově se vyšplhala na dvojnásobek (TV Západ)

Město Cheb prodalo stavební pozemek na rohu ulic Čapkova, Osvobození za dvojnásobek odhadní ceny. Potvrzuje se tak současná nebývale vysoká poptávka po stavebních parcelách. V místě má vzniknout rohový bytový dům.

"Proběhla elektronická aukce, do které se zapojili dva uchazeči, kteří oba dva výrazně přesáhli cenu podle znaleckého posudku. Zvítězila spol. Beja-invest. Na posledním zastupitelstvu byl tedy schválen prodej pozemku této společnosti. Podmínky v záměru byly v zásadě standardní tak, jak město má. Je tam tedy realizace předkupního práva případného. Dále je tam podmínka, že developer musí začít stavět v období a nyní nevím, zda během čtyř či pěti let musí být dokončeno, aby záměr byl naplněn. Takže záměrem města není to, aby někde byly prázdné plochy – snažíme se to ošetřit tímto způsobem," vysvětlil místostarosta Chebu Ladislav Hrubý. 

Pozemek o výměře 1800 metrů leží ladem, dříve zde bývalo dětské hřiště. 

"V současné době je v zásadě využíván např. na sáňkování či bobování dětí. Dům by měl vypadat tak, že by měl v zásadě kopírovat ty dvě ulice Čapkova – Osvobození tak, aby byla napojena uliční fronta, která pokračuje až na náměstí Prokopa Holého. Z vizualizace, kterou předložil vítězný uchazeč, v podstatě i ten druhý z uchazečů, vyplynul takový zajímavý mix bytů, který by měl být. Jsou tam některé malometrážní byty, ale i poměrně velké a je tam docela i dost bytů střední kategorie. A dále i některé, které mají např. i rozlohu 120 metrů čtverečních. Tomu je uzpůsoben i počet parkovacích míst," dodal Hrubý. 

Podle zaslané studie vítězné firmy vznikne v objektu 28 bytových jednotek ve velikosti od 35 do 120 metrů čtverečních.