Cheb: Do města dorazil vánoční strom

"Vánoční strom dorazil na chebské náměstí. Díky spolupráci zaměstnanců společnosti Chetes, městské policie i zainteresovaných úředníků bude dnes vztyčen vánoční strom. Díky všem a hlavně rodině Hesů," uvádí na svých facebookových stránkách město Cheb.

Dárkyní je totiž paní Jaroslava Hesová z Chebu. Strom desetiletí rostl na zahradě paní Hesové v zahrádkářské kolonii u Jána (Janáčkova ulice), tam také jako malá holčička se svými sourozenci vyrůstala.

„Strom zasadil můj tatínek před cca 30 lety, ale já jsem ho nějak nevnímala, prostě do zahrady vždycky patřil. O zahradu se starali moji rodiče. Hlavně maminka, ta, pokud jí zdraví sloužilo, pěstovala květiny. Dnes je strom tak velký, že už v zahradě překáží. Proto nabídnout strom městu, byla pro moji rodinu dobrá volba,“ uvedla paní Hesová.
 
Město pro letošní vánoční výzdobu dostalo nabídku od čtyř majitelů. Ve dvou případech stromy nebyly vyhovující. Krásný vzrostlý strom z Božetína nešlo velkou technikou převézt do Chebu. Volba tudíž padla na smrk (26 letokruhů, váha 1,5 t, výška 14 m) paní Hesové. 

"Během tří hodin se dnes podařilo dopravit a vztyčit na chebském náměstí vánoční strom. V příštích dnech bude strom ozdoben. Od pondělí následujícího týdne pak budou umístěny u Brány času květináče se stromky, které si budou moci Chebané sami ozdobit. Stavba vánočního tržiště pokračuje a my bedlivě sledujeme vývoj vládních opatření," uvádí dále město Cheb. 

O květináčích se stromky, které můžete ozdobit, jsme vás informovali zde

"Dobrých činů není nikdy dost a tak na žádost zaměstnanců společnosti Chetes, kteří se dnes účastnili převozu vánočního stromu, vyjadřujeme poděkování všem majitelům vozidel, kteří respektovali dopravní značení a odstranili svá vozidla z trasy převozu vánočního stromu. Usnadnili tak hladký průjezd městem. Díky Chebané," děkuje za všechny město Cheb.



Zdroj: fb město Cheb
Foto: Martin Stolař