Cheb: Drážní hasiči připravují výstavbu nové stanice

Vedení města navštívilo jednotku drážních hasičů (HZSp Správy železnic, JPO Cheb), kde zástupci vedení jednotky v čele s přizvanými hosty, náměstky Mg. Milošem Němcem a Mgr. Janem Kopeckým, představili činnost a práci této hasičské jednotky.

Hlavním tématem setkání byla prezentace připravovaného projektu výstavby objektu pro potřeby drážních hasičů v ulici Vrázova. Projektová dokumentace je nyní ve fázi příprav stavebního povolení, kdy by k začátku stavby mělo dojít v polovině letošního roku. Termín dokončení stavby je plánován na rok 2025.  Současná budova již nevyhovuje požadovaným standardům pro výkon této služby. Nový objekt by měl zahrnovat veškeré potřeby a komfort moderní hasičské stanice. Počítáno je i s novými garážemi, parkovacími místy pro těžkou techniku i sportovním areálem pro výcvik požárního sportu. V tomto objektu je počítáno i s fotovoltaickými panely umístěnými na střechách areálu.

Jednotka drážních hasičů je velmi významná pro město Cheb i okolí. Plně doplňuje činnost státních i dobrovolných hasičských jednotek.

Vedení města plně podporuje tento projekt výstavby a pozitivně hodnotí spolupráci hasičů a jejich akceschopnost při řešení krizových situací ve městě.

Zdroj: Město Cheb