Cheb: Krov františkánského kostela si můžete prohlédnout virtuálně

V rámci čtyřletého projektu ÉTA, který je zaměřený na využití potenciálu historických krovů pro rozvoj vzdělávání a turistiky vznikl mimořádně zajímavý dokument, zpřístupňující pro širokou veřejnost jinak nepřístupný krov lodi kostela Zvěstování Panny Marie františkánského kláštera v Chebu.

Krov postavený na počátku 16. století je jedním z největších zachovaných historických krovů v České republice. Prostřednictvím virtuální prohlídky je možné postupně projít celým krovem a v krátkých tematických videích se dozvědět mnoho zajímavých informací.

Město Cheb se hrdě označuje za město historických krovů, komplex zde existujících funkčních dřevěných konstrukcí je zcela mimořádný. Také prohlídková trasa Pod střechami chebských domů provozovaná turistickým infocentrem je jedinou v republice.

Virtuální prohlídku vytvořil Petr Šneberk z firmy REXLIFT, odborné podklady dodal, komentář připravil a namluvil stavební historik Mgr. Michal Panáček, který už od roku 2015 s městem a nadačním fondem spolupracuje.

Virtuální prohlídku najdete na titulní straně webu nadačního fondu www.historickycheb.cz


Zdroj: město Cheb