Cheb: Město usiluje o bývalé škvárové hřiště Lokomotivy

Město chce od Státního pozemkového úřadu získat lokalitu bývalého škvárového hřiště Lokomotivy s okolními pozemky o celkové velikosti přes dva hektary. Protože se jedná o strategické rozvojové plochy, je ochotno přistoupit i na poněkud zvláštní podmínky, za kterých stát pozemky s městy a obcemi směňuje.

Cheb tak bude muset státu poskytnout více než tři hektary zemědělských ploch mezi Jindřichovem a Chocovicemi a navrch doplatit přibližně 11,6 milionu korun, což je údajný rozdíl v ceně směňovaných pozemků. Takto vysoký rozdíl je způsoben tím, že hodnota pozemků ve vlastnictví státu vychází z aktuálního ocenění, zatímco hodnota městských pozemků z ocenění z roku 1991. Konkrétně to znamená, že cenu svých pozemků vyčíslil stát na více než 500 korun za metr čtvereční, cenu těch městských však jen na necelých 5 korun za metr čtvereční.

Do budoucna by se lokalita bývalého škvárového hřiště mohla podle vedení města využít například pro bytovou výstavbu či rozšíření parkovacích ploch, případě i pro vybudování nějakého dalšího sportoviště.  


Zdroj: město Cheb