Cheb: Některé domy na náměstí projdou opravami (TV Západ)

V rámci údržby historických budov města Chebu na náměstí Krále Jiřího se chystá oprava rohového domu Limbeck, kde sídlí Infocentrum a jednoho z domů ve Špalíčku, který dříve využívala Městská policie.

Předpokládané náklady na rekonstrukci objektu ve Špalíčku činí podle města 8 milionů korun. Realizace kompletní výměny vnitřních instalací – elektro, voda, topení, povrchových úprav stěn, podlah a výměn části oken – má probíhat od dubna do konce letošního roku. Součástí zakázky jsou i restaurátorské práce na hrázděné části objektu. V domě vzniknou nové kanceláře pro Městský úřad. 

Ještě letos do srpna má dojít nákladem zhruba 5,5 milionu korun k opravám vnitřních rozvodů teplé a studené vody a topení v domech č. 17 a 18, resp. v bytech nad Retromuzeem.  

Ve fázi projektových příprav jsou plány na rohového domu Jateční 2 týkajících se Infocentra, oprav, rozšíření kanceláří včetně zázemí a skladových prostor. 

"Infocentrum tam bude i nadále a dojde k opravě vnitřních prostor uspořádání té budovy, vzniknou kancelářské prostory a zázemí pro samotné Infocentrum. Je už požádáno o dotační titul" uvedl místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Jedná se o využití dotačního programu regenerace městských památkových rezervací Ministerstva kultury. Samotné práce by měly proběhnout nejspíše příští rok.