Cheb: Řidič nadýchal 0,57 promile

V pátek 14. ledna letošního roku došlo v Chebu, na silnici druhé třídy, k dopravní nehodě. K té mělo dojít tak, že třiačtyřicetiletý řidič osobního automobilu značky Audi se zřejmě plně nevěnoval řízení, měl sahat na sedadlo spolujezdce a následně přejel do protisměru.

Poté mělo dojít k čelnímu střetu osobního automobilu značky Audi s vozidlem značky Škoda, které jelo v protisměru. Při dopravní nehodě došlo naštěstí jen k lehkému zranění třiačtyřicetiletého řidiče, který byl Zdravotnickou záchrannou službou převezen do nemocnice k ošetření.

Oba řidiči se po dopravní nehodě podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. U sedmapadesátiletého řidiče automobilu značky Škoda vyšla zkouška s negativním výsledkem. U třiačtyřicetiletého řidiče ovšem vyšel test s pozitivním výsledkem 0,57 promile. Z tohoto důvodu mu policisté na místě zadrželi řidičský průkaz.

Škoda na poničených vozidlech byla předběžně odhadnuta na částku 140 tisíc korun. Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.

nprap. Jakub Kopřiva