Cheb: Roušky si senioři mohou vyzvednout na služebně strážníků na nádraží

Ochranné prostředky dýchacích cest, které stát dodal do tří „uzavřených“ okresů, jsou na základě rozhodnutí vlády určeny především pro školská zařízení a sociálně slabé.

 V Chebu bude část dodaných chirurgických roušek rozdělena mezi občany ve věku 60+. Vyzvednout si je mohou od zítřka, tedy od úterý 16. února, na služebně městské policie v hale chebského vlakového nádraží. Výdej bude probíhat v tomto týdnu vždy v době od 7.30 do 18.30 hodin. Každý z příchozích seniorů obdrží maximálně 8 kusů roušek.

Obdržené respirátory jsou určeny pouze pro školská zařízení. Chirurgické roušky budou vedle již zmíněné distribuce starším občanům ve věku 60+ dodány také osaměle žijícím seniorům, kterým se rozvážely potravinové balíčky (není třeba nic objednávat, roušky budou doručeny automaticky!), Správě zdravotních a sociálních služeb, pobytovým zařízením pro seniory, dobrovolným hasičům, charitě a odboru sociálních věcí a zdravotnictví (pro jeho klienty z řad sociálně potřebných).  


Distribuce roušek
Město Aš bude od úterý 16. 2. 2021 distribuovat roušky (nikoliv respirátory), které obdrželo pro své občany ze Státních hmotných rezerv na základě rozhodnutí vlády. Seniorům nad 65 let, kterých žije v Aši a přilehlých obcích cca 1420, roušky rozvezou do poštovních schránek úředníci Městského úřadu. Zbylé roušky budou pro zájemce k dispozici v recepci Městského úřadu v Kamenné ulici v těchto hodinách:

Po, St  7:30 – 12°°, 13°° - 16:30  
Út, Čt 7:30 – 12°°, 13°° - 14:30 
Pá 7:30 – 12:30

Výdej bude proti občanskému průkazu. Každý občan včetně dětí má nárok na 3 roušky. Roušky je možné odebrat najednou pro celou rodinu.


Sokolov

Ochranné prostředky dodané na Sokolovsko, jsou určeny podle rozhodnutí vlády především pro školská zařízení a sociálně slabé. Přesto město zajistí distribuci části z nich také pro další obyvatele. Roušky si můžete vyzvednout od pondělí 15. února na šesti místech v Sokolově. V městské knihovně na Starém náměstí, v pobočce knihovny ve Slavíčkově ulici, v divadelní kanceláři MDK (na místě bývalého vstupu do kina, levá strana MDK), ve vestibulu radnice, v kině Alfa a ve stanu městské policie u restaurace Dukla na sídlišti Michal.

V pondělí 15. 2. budou roušky vydávány od 14 do 16 hodin, v dalších pracovních dnech pak od 10 do 12 hodin a od 14 do 16 hodin. Ve stanu městské policie před Duklou se budou roušky vydávat pouze od 14 do 16 hodin. Každá osoba obdrží maximálně tři ochranné roušky. Respirátory jsou určeny pouze pro školská zařízení, do nichž je už město zaváží. Sokolov zajišťuje distribuci ochranných roušek i pro obyvatele nízkonákladových bytů a dále i pro některé organizace poskytující sociální služby (Kotec, Pomoc v nouzi apod.). Jejich závoz je zajištěn i pro obyvatele městských částí Novina a Hrušková. Roušky obdrží rovněž pasažéři Senior Expresu. Ochranné prostředky budou vydávány do vyčerpání zásob.


Zdroj:  město Cheb
            město Aš
            město Sokolov

Poznámka redakce: 
Užitečné odkazy na PDF ke stažení