Cheb: Senior doprava jezdí po městě i do jeho okrajových lokalit

Město vybralo nového, respektive v tomto případě staronového, provozovatele Senior dopravy. Podmínky této služby pro starší a zdravotně handicapované občany zůstávají přitom stejné jako doposud.

Vozy senior taxi jezdí nejen po samotném Chebu, ale zajíždějí i do všech okrajových částí města (Hradiště, Podhrad, Svatý Kříž, Slapany, Hrozňatov, Pelhřimov, Podhoří, Skalka, Komorní Dvůr, Na Hůrce, Pod Hůrkou, Klest, Cetnov, Bříza, Střížov, Chlumeček, Dolní Dvory, Horní Dvory, Dřenice, Jindřichov, Tršnice, Chvoječná a Loužek). Za jednu jízdu se platí v případě cesty po městě 20 korun, u okrajových lokalit pak 50 korun. Zbytek doplácí dopravci město.

Senior dopravu, která v Chebu funguje od roku 2018, mohou vedle věkové skupiny 65+ využívat také držitelé průkazů ZTP a ZTP/P. Podmínkou je v obou případech trvalé bydliště v Chebu. Zájemci si musí na odboru sociálních věcí a zdravotnictví, který se nachází v budově městského úřadu v ulici 26. dubna, zařídit průkazku, ke které dostanou kupon na příslušný počet jízd. Ten si pak už mění za nový přímo u řidiče taxi. Senior dopravu je možné využít například při cestách k lékařům a do nemocnice, na úřady, nádraží, poštu, do knihovny či domovů pro seniory. V případě dopravy po samotném Chebu je k dispozici 10 jízd měsíčně, v případě okrajových lokalit pak jízdy 4. 

Cenově výhodnou dopravu vozy taxislužby již postupně využilo více 830 klientů z řad starších a zdravotně handicapovaných občanů Chebu. Město za ni na doplatcích provozovateli doposud zaplatilo přes 1 milion korun.


Zdroj: město Cheb