Cheb: Studie bazénového centra obsahuje několik atrakcí (TV Západ)

Projekt bazénového centra v Chebu pokračuje. Již se neváže na konkrétní lokalitu Mírových sadů, kde je v současné době zahrádkářská kolonie. Město má zpracovanou studii, která ukazuje uspořádání centra a jeho vybavení. Město chce tuto studii použít jako podklad pro vypsání architektonické soutěže, jejíž výsledek chce poté předložit veřejnosti k diskusi.

"Ta studie nám opravdu napasovala, co by mělo mít město velikosti Chebu z hlediska vybavení celého toho areálu. Druhou důležitou věcí nám navrhlo i takové atrakce a vybavení bazénu, aby byl konkurenceschopný vůči jiným zařízením zde v okolí. Jednak studie navrhla rozšíření samotného plaveckého bazénu tak, aby pro výcvik škol byl dostatečně velký. Jsou tam ale i některé možné atrakce, které budeme zvažovat, protože zde v okolí nejsou příliš obvyklé. Jednou z těch možných atrakcí je právě třeba tobogán, který by se dal sjíždět na pneumatikách. Takže nejen ten klasický, ale i tenhle. Je tam např. i návrh na výplavový bazének ven, který by mohl být osazen slanou vodou jako atrakce. A třetí takovou zajímavostí – tam byly saunové domečky, které by se mohly nacházet venku, a umožňovat saunujícím pobyt v přírodě," vysvětlil starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Projekt je časově i finančně velmi náročný, jeho realizace je proto otázkou několika příštích let. 

"Bavíme se určitě o nákladech min. ve výši 300 milionů korun na celé bazénové centrum. Logicky se budeme snažit získat příp. i nějakou dotaci. Z hlediska časového harmonogramu, vzhledem k tomu, že jsme říkali, že do voleb 2022 nechceme dělat nezvratné kroky, ale chceme mít třeba architektonickou studii hotovou, tak pokud bychom následně navázali a nebude-li tomu bránit nedostatek financí v městském rozpočtu, tak si dovedu představit, že bychom někdy v roce 2023, 2024 mohli začít stavět," dodal Jalovec. 

Do doby realizace nového bazénového centra chce město udržet v provozu stávající krytý plavecký bazén na 6. základní škole. Zamýšlené bazénové centrum v Chebu doplní nabídku míst ke koupání na dřenickém městském koupališti na Jesenici, františkolázeňském Aquaforu či husté sítě koupališť v německém pohraničí.