Cheb: Turistický den u Bismarckovy rozhledny se vydařil

Na tvářích všech malých i velkých pěších a cyklistů byly vidět po celou dobu tříhodinového setkání úsměvy, pod více než stoletou rozhlednou totiž vládla přátelská atmosféra.

Město Cheb a jeho Turistické infocentrum pořádá od roku 2005 ve spolupráci s Klubem českých turistů, odborem Union Cheb, a v posledních několika letech i s DDM Sova Turistický den u Bismarckovy rozhledny. Prvotním cílem bylo představit veřejnosti po opravě rozhlednu, která byla po desetiletí v nepřístupném hraničním pásmu a poté řadu let chátrala ve vlastnictví soukromých majitelů. A protože se tady lidem líbí a pořadatelé se snaží, aby se malí ani velcí účastníci nenudili, získalo si toto setkání oblibu nejen u Chebanů, ale i u turistů z celé republiky, a letos se konalo už po třinácté.

Lidí přišlo letos sice o něco méně než v jiných letech - Letecký den v Chebu byl pro mnohé jistě větším lákadlem - ale rozhledna byla i tentokrát na svém místě a připravená umožnit výhledy do Čech i sousedního Německa. Počasí účastníky akce přímo vybízelo k výstupu k rozhledně lesní stezkou, na níž si mohly děti zkusit připravené úkoly. Na vrcholu bylo zajištěno občerstvení a posezení a každý účastník získal pamětní list, turistické razítko a další drobné odměny. Inovací z dílny chebského odboru Klubu českých turistů byl přechod po laně (slack line), který zvládly všechny děti a dokonce i někteří dospělí. Největším překvapením bylo pro všechny vtipné a dynamické představení královéhradeckého loutkového divadla Jak šel Honza z Chebu do světa. Shodou okolností to vyšlo právě na svátek všech Honzů a Honzíků.

Na tvářích všech malých i velkých pěších a cyklistů byly vidět po celou dobu tříhodinového setkání úsměvy, pod více než stoletou rozhlednou totiž vládla přátelská atmosféra. Určitě tomu bude podobně i za rok – v sobotu 23. června 2018 opět od 14:00 hodin.


Zdroj: město Cheb