Cheb: Zápis do prvních tříd proběhne ve dnech 20. a 21. dubna 2022

Ve středu 20. dubna a ve čtvrtek 21. dubna se na chebských základních školách, jejichž zřizovatelem je město, uskuteční zápis dětí do prvních tříd. Určen je pro budoucí školáky, kteří se narodili v období od 1. září 2015 do 31. srpna 2016. Rodiče, nebo jiní zákonní zástupci musí k zápisu přinést rodný list dítěte a svůj občanský průkaz. Bližší informace naleznete na webových stránkách jednotlivých ZŠ.

Pro zápis do základních škol jsou vyhláškou města Cheb stanoveny školské obvody, jejichž přehled naleznete v příloze této tiskové zprávy.

Rodiče budoucích prvňáčků si mohou vytisknout žádost k zápisu žáků do základních škol na adrese zapisyzs.cheb.cz (platí pouze pro základní školy, které zřizuje město). Webové stránky budou přístupné od 21. března. K vyplnění žádosti je potřeba zadat číslo pojištěnce-dítěte z průkazu zdravotní pojišťovny a vyplnit registrační formulář. Tento „předzápis“ však neznamená, že je dítě do ZŠ zapsáno!

Na Svobodné chebské škole se zápis do první třídy bude konat v termínu od úterý 5. dubna do čtvrtka 7. dubna, vždy od 14 do 17 hodin, a na Waldorfské ZŠ v pátek 8. dubna od 14 do 17.30 hodin a v sobotu 9. dubna od 9.30 do 14 hodin (hlaste se na info@waldorfcheb.cz).

Nesplnění povinnosti přihlásit dítě k zápisu k povinné školní docházce může být posuzováno jako přestupek podle platné legislativy.

Zdroj: Město Cheb