Chebsko: Nesplácením mobilních telefonů způsobila prodejci škodu 35 tisíc

Policie řešila dva případy, ve kterých hráli hlavní roli mobilní telefony. V prvním případě chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmadvacetileté ženy, kterou obvinili ze spáchání přečinu podvod.

Výše zmíněná žena si měla v lednu letošního roku zakoupit dva mobilní telefony, které měla prodejci splácet po dobu třiceti měsíců. Do současné doby ale měla uhradit pouze čtyři splátky, a to navíc ještě v nižší částce, než bylo ve smlouvě sjednáno. Tímto svým jednáním způsobila prodejci mobilních telefonů škodu 35 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na dvě léta.

Ve druhém případě policisté z obvodního oddělení Cheb – město sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež třicetileté ženě.

Ta se měla na konci září společně s kamarádem procházet ulicemi Chebu. U jednoho z dětských hřišť si měli všimnout dvojice mladíků, kteří si hráli s míčem. Žena si měla sednout na lavičku u hřiště, kde měli mít mladíci batoh s osobními věcmi. Třicetiletá žena měla využít situace, kdy se na ni nikdo nedíval, a z pootevřeného batohu měla odcizit mobilní telefon. Následně měla místo opustit. O několik málo minut později měla mobilní telefon prodat poblíž jednoho z chebských nákupních center. Tímto svým jednáním způsobila majiteli mobilního telefonu škodu převyšující částku 5 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na dvě léta.


prap. Jakub Kopřiva
nprap. Kateřina Krejčí