Chodov: Budovu městského záchranného systému čeká modernizace

Rozsáhlou modernizaci a rekonstrukci vnitřku budovy městského záchranného systému připravuje Chodov. Zhruba v polovině letošního roku by měl mít přichystanou projektovou dokumentaci, poté zahájí inženýrské a přípravné práce.

V objektu z padesátých let minulého století, kde sídlí chodovští hasiči a strážníci, jsou ještě původní rozvody elektřiny, vody a tepla. I to je jeden z důvodů, proč město rekonstrukci už delší čas plánuje. „Je to jediná městská budova, která je v provozu čtyřiadvacet hodin denně, je to místo, kam mohou lidé kdykoliv zavolat a požádat o pomoc. Chceme hasičům a městským policistům poskytnout důstojné a moderní zázemí pro jejich práci,“ uvedl další argument pro rekonstrukci starosta Chodova Patrik Pizinger.

Zmodernizovaná budova se solárním systémem a bateriovou zálohou má podle něj sloužit také jako jakési datové bezpečnostní centrum, kde budou umístěny servery města. „Potřebná data tak budeme schopni bezpečně ochránit a zároveň se k nim dostat i v krizových situacích,“ doplnil starosta.

Hlavní práce podle předběžného harmonogramu začnou v průběhu příštího roku. V tu dobu už bude přestěhovaná knihovna ve Staroměstské ulici do nových prostor a uvolněný objekt bude po dobu rekonstrukce k dispozici vedení hasičů a městské policii.

Zdroj: Město Chodov