Chodov: Dobrovolní hasiči převzali dar

Pět tisíc roušek a stejný počet respirátorů FFP 2 vyrobených v Chodově si ve středu 27. ledna převzali zástupci dobrovolných hasičů Karlovarského kraje. Ochranné pomůcky pak rozvezli do všech 77 jednotek v kraji.

Dar poskytl nadační fond REGI Base, který pomáhá mimo jiné válečným veteránům, policistům, hasičům a jejich rodinným příslušníkům. Podle krajského starosty dobrovolných hasičů Aloise Mináře obdrží každá jednotka nejméně 50 roušek a 50 respirátorů. Přesný počet se odvíjí od četnosti výjezdů.

Mimořádným okamžikem se stalo předání dalšího daru, tentokrát v podobě elektrického invalidního vozíku segway. Od nadace ho dostal hasič Stanislav Zatloukal z Lubence, který je po úrazu páteře.

U předání ochranných pomůcek  v hasičské zbrojnici v Chodově, byl také jeho starosta Patrik Pizinger, který vyjádřil hasičům dík za jejich činnost.

„Především v této době se ukazuje, jak jsou hasiči potřební a kolik práce odvádějí. Bez dobrovolných i profesionálních hasičů bychom se neobešli,“ poznamenal starosta.


Zdroj: město Chodov