Chodov: Mobilní Rozhlas spustil COVID report

Aktuální denní data o onemocnění covid – 19 na území města nyní mohou online sledovat také obyvatelé Chodova. Mobilní Rozhlas, který úspěšně využívá i Chodov, totiž spustil v těchto dnech praktickou novinku - COVID report.

Jejím cílem je informovat občany o skutečném počtu nakažených a nových přírůstcích přímo v místě jejich bydliště, zaměstnání nebo tam, kde bydlí jejich blízcí. Zároveň chce tlumit případnou paniku, ale také posilovat obezřetnost v místech, kde počty případů rostou.

COVID report, který městům a vesnicím zprostředkuje platforma Mobilní Rozhlas, aktualizuje přehledně na denní bázi údaje o denních přírůstcích včetně ohrožené skupiny osob starších 65 a změny takzvané míry pozitivity – tedy podílu nemocných na celkovém počtu obyvatel obce v rámci dvoutýdenního intervalu.

Jednotlivé obce zároveň srovnává s okolními katastry, se sídly v širším okolí, ale také se srovnatelně velkými obcemi v kraji. Veškerá data prezentuje v přehledných infografikách a s přesnými vysvětlivkami, jak se s daty pracuje.

COVID report pro Chodov naleznete - viz zde.


Zdroj: město Chodov