Chodov: Zásah prověřil záchranný systém

Pravidelná obnova a investice do techniky chodovského sboru dobrovolných hasičů je podle vedení Chodova krok správným směrem. Naplno se to projevilo při nedávném zásahu u požáru střechy domu v Hrnčířské ulici v polovině letošního ledna.

Tehdy musely přibližně tři desítky lidí narychlo opustit své byty a část z nich se uchýlila do evakuačního centra v tělocvičně 2. základní školy.

„Zásah pozitivně prověřil připravenost města na podobné situace. Celý systém zafungoval a je třeba poděkovat všem složkám. Hasičům, policistům, strážníkům, pracovnicím sociálního odboru a dalším zúčastněným. Díky si zaslouží také Chodováci, kteří okamžitě projevili solidárnost a nabízeli jak materiální, tak finanční pomoc,“ řekl starosta Chodova Patrik Pizinger, jenž se i s místostarostou Luďkem Soukupem přímo na místě zapojil do pomoci.

Podle starosty se na zdárném průběhu akce podepsala také technika chodovských hasičů, kterou město pravidelně modernizuje. Za poslední dobu doplnil vozový park například automobil s žebříkem či víceúčelové vozidlo DA – L1Z. Tento vůz je primárně určen pro dopravu hasičů, výborně ale poslouží také pro pomocné práce pro město, krizový štáb, převoz materiálu a evakuaci obyvatel.

K likvidaci ohně přijelo celkem 6 jednotek hasičů s 15 kusy zásahové techniky (Sokolov 2 x, Karlovy Vary, Chodov, Vintířov, Lomnice).

O této události jsme vás informovali zde.


Zdroj: město Chodov