Chodovský expres už pomáhá seniorům

Premiérovou jízdu má za sebou Chodovský expres. Jeho prvním klientem byl ve čtvrtek 3. března Karel Tuček, kterého řidička Veronika Pelechová vezla z domova do sokolovské nemocnice a zpět.

„Jsem opravdu rád, že tady máme takovouto službu. Pro nás, co se hůře pohybujeme, je to skvělé. Je pěkné, že se o nás město tímto způsobem stará,“ pochvaloval si Chodovský expres Karel Tuček s tím, že dříve byl s manželkou odkázaný vetšinou jen na autobusy nebo taxi. „Tohle nám vyhovuje,“ poznamenal.

Spokojená je podle svých slov i Veronika Pelechová. „Těším se na tuto novou práci, bude mi blízká, protože dříve jsem pracovala v sociálních službách,“ doplnila řidička.

Chodovský expres je odpovědí města na poptávku starší generace, která po podobné službě delší čas volala. Město službu provozuje zcela ve vlastní režii a do svého autoparku proto pořídilo víceúčelové vozidlo za zhruba 500 000 korun. Sociální odbor zároveň přijal po výběrovém řízení novou kolegyni - řidičku.

Chodovský expres bude potřebné dopravovat především k lékaři, do lékárny a na úřady. Mimo město bude zajíždět také do Karlových Varů a Sokolova, ale opět pouze do zdravotnických zařízeních a na úřady. Služba je určena pro seniory nad 65 let a držitele průkazek TP, ZTP, ZTP/P.

Pro využívání expresu je nutná registrace do systému a průkaz pro jízdy. Potřebné formuláře, podmínky, žádost o vydání průkazu, ceníky a pravidla přepravy jsou na webu města www.mestochodov.cz v dlaždici Radnice – Formuláře – Odbor sociálních věcí.

Registraci lze vyřídit také osobně přímo na odboru sociálních věcí. Stačí přinést občanský průkaz, fotografii, případně další dokumenty, jako například průkaz ZTP.

Ceny jízdného jsou dvě - 30 korun po Chodově, 50 korun za Karlovy Vary či Sokolov.

Zdroj: Město Chodov