Cílem první cesty hejtmanky je Sušická nemocnice

Nově zvolená hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová vyráží krátce po svém zvolení do terénu.

Doprovodí ji ekonomický náměstek Pavel Karpíšek, náměstek pro regionální rozvoj Josef Bernard a předseda výboru pro zdravotnictví Richard Pikner. Cílem jejich první společné návštěvy regionu bude město Sušice. Tam je totiž nutné řešit kritickou situaci kolem Sušické nemocnice, která se již před krajskými volbami dostala do personálních a zejména finančních problémů. Situace kolem Sušické nemocnice se neplánovaně stala jedním z ústředních témat předvolební kampaně.
„V posledních měsících jsem navštívila Sušici několikrát a hovořila se všemi zainteresovanými stranami. Dle slibu moje první kroky povedou společně s dalšími kolegy z Rady Plzeňského kraje právě do města Sušice, neboť máme zájem situaci řešit.“
Sušická nemocnice je v majetku města. Část veřejnosti si přeje, aby nemocnice zůstala městu, další část by chtěla, aby ji nově zřizoval kraj. První kroky hejtmanky Ilony Mauritzové a jejich kolegů povedou v Sušici na radnici, kde bude v pondělí 16. listopadu probíhat jednání Rady města Sušice
a dozorčí rady městské nemocnice.

„Budeme společně jednat o situaci ve zdejší nemocnici. Mým cílem je ubezpečit členy městské rady, zaměstnance nemocnice i občany Sušicka, že jsme připraveni nemocnici pomoci. Naším společným cílem je v této chvíli zabránit odchodu lékařů a sester a přispět tak ke zklidnění místní situace,“ dodala ke své návštěvě Ilona Mauritzová.

Celou současnou situaci chce následně rychle zanalyzovat v pracovní skupině, kterou právě nyní vytváří. Snahou vedení kraje bude najít takové řešení, které bude ve prospěch obyvatel, nemocnice, lékařů a personálu.