Den pro ženy (a jejich rodiny)

Zbůch, 24. 1. 2022 – U příležitosti Mezinárodního dne žen pořádá spolek imPerfect, z.s. akci s názvem Den pro ženy. Tato akce proběhne dne 5. 3. 2022 v DEPO 2015 v Plzni a jejím záměrem je oslava a podpora dívek i žen.

Ženy jsou úžasná stvoření, která je třeba podporovat, i když si mnohdy neuvědomují a nepřipouštějí, že by jim podpora mohla pomoci. Prostřednictvím Dne pro ženy získají ženy lepší přístup k organizacím, které o ně mají zájem. Na jednom prostoru se setkají ziskové a neziskové organizace, jejichž aktivity se zaměřují ať už přímo na ženy nebo na jejich rodiny.

Ženám bude bezplatně poskytnuta potřebná péče a zvednou si sebevědomí díky expertům z řad kosmetických firem
(Mary Kay), kadeřníků (Salón V šipce), masérů (Černá labuť) apod. Mimo jiné budou moci ženy získat informace, jak zlepšit svoji hodnotu na trhu práce a tím i svou zaměstnatelnost (účast organizací jako je M.arter, Czechitas, Unicorn).

Díky rozličným workshopům se mohou ženy seznámit s tématy jako je volba správné podprsenky (paní Helena Konarovská - Le Chaton), prevence rakoviny prsu (Aliance žen s rakovinou prsu), poznání vlastního ženství (Ženy v souladu) a další. Na návštěvníky čekají např. ukázky 3D tisku od firmy Lunar, výběr z cukrovinek od Pekárnička cukrárnička Veverka, svoji práci předvede fotografka Lucie Flach nebo SojkAteliér.

Aktivity pro děti a mládež
mají připraveny Plzeňská krajská rada dětí a mládeže, divadelní spolek Histrio nebo spolek Uzlík. V rámci doprovodného programu je pro diváky připravena módní přehlídka Svatebního salonu Violet nebo vystoupení Tanečního centra Dominique. Projekt se ponese v duchu “Spokojená žena = spokojená manželka a spokojená matka (babička)”.

Jedná se o rodinnou akci, kde své vyžití najdou nejen ženy samotné, ale také jejich manželé nebo partneři a díky bohatému doprovodnému programu i děti. Nemáme za cíl jen pobavit, ale také trochu poučit díky rozličným workshopům. Při této akci si určitě každý návštěvník najde to své,” uvedla předsedkyně imPerfect, z.s. Martina Macáková.

Image title

imPerfect, z.s. (www.im-perfect.cz, www.facebook.com/imperfectzbuch) je spolek, jehož cílem je zlepšování kvality života dětí, mladých lidí i dospělých prostřednictvím akcí, seminářů, kurzů i dalších činností. Od jara 2021 se podařilo spolku zrealizovat umístění knihobudek v Plzni i ve Zbůchu, akce jako Den s integrovaným záchranným systémem, Šijte s námi pro Nedoklubko, sbírku pro obce postižené tornádem, příměstský letní kemp pro děti zdarma, projekt Spolu v pohybu a mnoho dalších aktivit.