Děti namalují obrázek, hasiči je v Tescu ve středu odmění

Ve středu 11. února 2015 si Evropané opět připomenou Evropský den linky 112. Prostřednictvím tohoto jednotného evropského čísla tísňového volání se lidé v nouzi mohou dovolat pomoci záchranářů, a to ve všech státech Evropské unie.

Jedenáctý únor byl oficiálně prohlášen za „Evropský den linky 112“, aby se zvýšila povědomost občanů EU o jednotném evropském čísle tísňového volání 112. Stalo se tak  11. února 2009 po podepsání společné deklarace Evropské komise, Evropského parlamentu a Rady EU.  

V Plzeňském kraji se Evropský den tísňové linky 112 se bude slavit tradičně v Obchodním centru Plzeň na Rokycanské ve středu 11. února 2015 od 13:00 do 18:00.

Operátoři tísňové linky 112, tisková mluvčí a koordinátorka preventivně výchovné činnosti HZS Plzeňského kraje stejně jako v loňském roce budou rozdávat dárkové předměty a poskytovat informace:

 - co je to tísňová linka 112 a kdy na ní volat (informace o ostatních tísňových linkách),

 - jak správně nahlásit mimořádnou událost,

 - možnost vyzkoušet si simulované volání na tísňovou linku,

 - proč je zneužívání tísňové linky nebezpečné,

 - nápady a doporučení pro učitele a rodiče – jak působit na děti v oblasti preventivně    výchovné činnosti,

 - náměty her pro děti,

 - informace pro školy, učitele o zapojení Plzeňského kraje do programu Hasík.CZ     (preventivně výchovná činnost v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva)

 - další...

Všichni mohou získat drobné ceny od hasičů a dárky, které věnovalo Obchodní centrum Plzeň na Rokycanské. 

I letos vyhlašují hasiči akci „OBRÁZEK ZA OBRÁZEK“

Každý, kdo přinese hasičům během tohoto odpoledne do OC Plzeň na Rokycanské obrázek s hasičskou tematikou, dostane na oplátku obrázek/plakát. Nezáleží na formátu, ani na technice.