Dnes Krajská knihovna spustí bezkontaktní výdej knih

Čtenáři Krajské knihovny Karlovy Vary si budou moci od pondělí 25. 1. 2021 vyzvedávat knihy v hlavní budově ve Dvorech a od 26. 1. 2021 také na pobočce Lidická, a to po předchozí rezervaci v on-line katalogu. Vracení dokumentů bude i nadále možné pouze prostřednictvím biblioboxů. Rezervace budou do odvolání zdarma a uživatelé si budou moci odnést maximálně pět knih.

„Jakmile tituly připravíme, budeme čtenáře kontaktovat emailem s informací, že si je může vyzvednout. Knihy rezervujeme na sedm dní. Přímo před vchodem pak zavolá na telefonní čísla uvedená na dveřích a po kontrole kontaktních údajů mu knihovník položí knihy na stůl do zádveří vchodu. Ten pak místo opustí a vyzve čtenáře, aby si knihy převzal,“ popsala výpůjční proces vedoucí služeb Michaela Němcová s tím, že je nutné, aby příchozí na místo opravdu vstupovali až po vyzvání a jednotlivě.

Protože vše bude probíhat bez kontaktu s knihovníkem, není možné na místě řešit jakékoli další záležitosti ohledně výpůjček. Se svými dotazy či problémy se mohou uživatelé obracet na knihovnu prostřednictvím emailu knihovna@knihovnakv.cz.

„Veškeré podrobnosti včetně telefonních čísel a otevírací doby najdou čtenáři na našem webu a sociálních sítích,“ uzavřela Michaela Němcová. 

Provozní doba Krajské knihovny Karlovy Vary:
hlavní budova Krajské knihovny - Dvory

PO + ST           9:00-18:00
UT, ČT, PA     9:00-14:00
SO, NE            zavřeno
Telefon: 354 222 888

pobočka Lidická
PO-PA             9:00-14:00
SO, NE            zavřeno
Telefon: 702 296 517


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje