Po úspěšném loňském ročníku Dej Více Praze je Dej více Plzni další z rodiny Dej více festivalů s dobročinným přesahem

Po úspěšném loňském ročníku Dej Více Praze je Dej více Plzni další z rodiny Dej více festivalů s dobročinným přesahem. Nádvoří Plzeňského Prazdroje se 6. a 15. září 2022 stane dějištěm prvního ročníku festivalu Dej více Plzni.

Nádvoří Plzeňského Prazdroje se 6. a 15. září 2022 stane dějištěm prvního ročníku festivalu Dej více Plzni. Na jeho jevišti se vystřídají umělci, kteří mají fanoušky ve všech generacích.

Kromě kulturního programu zaostřuje festival i na téma setkávání generací. Proto představí také projekty mezigeneračního centra TOTEM.

V úterý 6. září odpoledne odehraje v pivovaru Divadlo Spejbla a Hurvínka představení speciálně připravené pro letní scénu: Hurvínek a nezvaný host. Večer se v pak Plzni poprvé představí ostravské duo Jiří Krhut a Štěpán Kozub s písničkami (nejen) z alba Prásknu bičem. A samozřejmě se svým svérázným humorem.

Čtvrteční večer 15. září bude patřit Marii Rottrové a dětskému pěveckému sboru Andílci.„V úvodu představíme TOTEMové mezigenerační projekty a projekt S Andílky tančí celá rodina, tančí celá země. Rádi bychom lidem předvedli, že umění může být tím, co propojuje generace,” říká ředitelka TOTEMu Vlasta Faiferlíková.

„Spojili jsme síly s pořadatelem festivalu, Nadačním fondem maléDivy, a s Plzeňským Prazdrojem, abychom do Plzně přivedli zajímavé hosty. A také chceme připomenout, že TOTEM už 23 let pomáhá, kde je třeba, a že bez podpory veřejnosti a sponzorů se neziskovky našeho typu neobejdou,” říká Lenka Kropáčová z oddělení PR a dárcovství.

Po úspěšném uvedení kulturního projektu Dej Více Praze v loňském roce vznikl letos DejVíce Plzni. DejVíceFest jsou festivaly s dobročinným přesahem, které propagují, podporují a propojují neziskové organizace s dalšími donátory.

„Podpořit TOTEM můžete nejen zakoupením festivalových vstupenek na portálu Plzeňská vstupenka, ale i finančním darem. Pomáhejte spolu s námi!” vyzývá Lenka Kropáčová. Na mezigenerační činnost centra TOTEM je zaměřený i aktuální dárcovský projekt na portálu Darujme.cz.