Finále ovládl Petr Kelemen, celkově Giant ligu Martin Boubal

Jedenáctý finálový díl GIANT LIGY v Plzni se jel za letního počasí, navíc bezvětří a 25 °C slibovalo velmi rychlý závod. Příjemným zpestřením byla účast Petra Kelemena (ELKOV KASPER Cycling Team), který i přes technické potíže s přehazovačkou vyhrál závod.

Sportovní odpoledne v Plzni na Rapidu odstartovala mládež v kategoriích starší žáci, kadetky a kadeti, juniorky. Závod se jel jako Velká cena Roman Kreuziger Cycling Academy.

Po mládežnických kategoriích odstartoval závod Elite na 60 km. A závodilo se hned od startu. Pro první body si dojela dvojice Ryba a Boubal, a bylo jasné, že si tihle dva borci dneska nic zadarmo nedarují. Díky taktickému hlídání, které zvolili tito jezdci, pak velice rychle nabodoval ve skvělé formě jezdící Petr Kelemen. Až technické potíže s přehazovačkou ho na chvíli vyřadili z boje o bodíky. Toho využil Richard Habermann, který se velice rychle bodově dotáhl na Kelemena. Habermann však měl povinnosti pro svého lídra a nakonec dojel druhý. Opět se opakovala situace z minulého závodu - kam se hnul Ryba, tam byl Boubal a naopak. Nakonec ze souboje vyšel jako vítěz právě zkušený Martin Boubal a o jediný bod zvítězil v letošním v seriálu GIANT LIGA PLZEŇ 2021. 

Soutěž aktivity Bageterie Boulevard prestige v měsíci září vyhrál Richard Habermann, a oblékl tak znovu puntíkovaný dres.

Juniory vyhrál Milan Kadlec (Team Dukla Praha) se ziskem 8b, a to by mu v elitě vyneslo 7.místo. Kategorii Masters jezdce nad 40 let vyhrál až v závěrečném spurtu Petr Kilian (TRISPORT RAPID). Ženám tentokrát kralovala Jarmila Machačová (Team Dukla Praha), která rozhodla v závěrečném spurtu.

Petr Kelemen v cíli: „Nevešel jsem se do týmu na „Okolo Slovenska“, tak jsem se přijel před Mistrovstvím světa rozjet do Plzně.“

Poslední nebodovaný díl Giant Ligy 2021 „odveta“ pokračuje v úterý 21. září v Plzni na Rapidu.

foto: tomáš tesař