Finanční podpora nadaných studentů

Finanční příspěvky města nadaným studentům, poskytované dříve formou daru, budou v roce 2020 poskytovány prostřednictvím níže uvedeného dotačního programu, jehož účelem je finanční podpora nadaných studentů s trvalým bydlištěm na území okresu Most, jejichž finanční situace jim komplikuje nebo neumožňuje studium na střední, vyšší odborné nebo vysoké škole.

Základními podmínkami dotačního programu, které musí žadatel o dotaci splňovat, jsou: místo trvalého bydliště; dodržení stanoveného prospěchu; prezenční (denní) studium na veřejné či státní škole (nikoliv soukromé); nepříznivá finanční situace žadatele. Dotace je určena na výdaje spojené se studiem.

Nově je stanovena minimální výše 1 dotace v částce 10.000Kč; při nedokončení/přerušení podpořeného ročníku či změně oboru/fakulty/formy studia daného ročníku musí příjemce dotaci vrátit. Příjemce dotace musí přijmout závazek následnéproduktivní činnosti ve stanoveném trvání na území okresu Most. Více v Dotačním programu a vzoru smlouvy.

Žádosti je možné podávat v termínu od 1. do 30. 9. 2020, a to prostřednictvím webové aplikace (viz odkaz na "žádost" v Dotačním programu, kapitola "Přílohy"). Aplikace může požadovat instalaci doplňků do Vašeho počítače.Pro správnou funkci aplikacenevyplňujte žádosti před termínempro jejich podávání!

Pokyny k vyplnění žádosti: Jednotlivá pole žádosti vyplňujte postupně, jak po sobě následují (nepřeskakujte volby u doručovací adresy a zletilosti - v těchto částech se žádost větví a liší se podle Vámi zvolené varianty). Název projektu nevyplňujte, doplní se automaticky. Oblast žádosti: zvolte "Podpora nadaných studentů SŠ/VOŠ/VŠ". Název podprogramu: volba bude aktivní až od prvního dne, kdy lze podávat žádosti - dříve žádné údaje do žádosti nevyplňujte! Studenti VŠ musí vyplnit též "Typ studijního programu".

Doporučujeme žádostběhem jejího vyplňování ukládat do Vámi zvoleného umístění (formát XML). V případě potřeby lze takto uloženou žádost opět načíst (volba nahoře nad formulářem žádosti) a upravovat.

Zdroj: web, město Most.